Onze dirigent

Laura Dol

Welkom bij Gospelkoor We Believe, leuk dat je deze website bezoekt! Ik ben Laura Dol, samen met mijn man en onze drie prachtige kinderen genieten we van wat God ons geeft.  Sinds enkele jaren ben ik dirigent van dit mooie koor en ik vind het leuk om jullie een kijkje te geven in mijn muzikale reis.

Mijn liefde voor muziek begon op jonge leeftijd: op mijn achtste begon ik  met het bespelen van de piano. Deze passie heeft me geleid naar het Artez conservatorium, waar ik klassiek piano heb gestudeerd en mijn muzikale vaardigheden zowel in zang als pianospel verder ontwikkelde.

Met ervaring op verschillende vlakken binnen de muziek, zoals het spelen in bands, het begeleiden en dirigeren van koren, het geven van pianoles, en zowel solo als in grotere ensembles zingen, heb ik mijn passie verder vormgegeven. Vanaf 2018 ben ik als pianist en koorbegeleider betrokken bij Gospelkoor We Believe.

In oktober 2021 kreeg ik de eer om het stokje over te nemen als dirigent, waarbij ik de eerdere leiding van Jirre Stoutjesdijk voortzet. Het is een groot plezier om met deze gezellige groep enthousiaste mensen samen te zingen over en voor onze grote God.

Ik geloof in de kracht van muziek om verhalen te vertellen en de diepere betekenis uit Gods woord te delen. Samen zingen en muziek maken verbindt ons op een unieke manier en mijn verlangen voor Gospelkoor We Believe is, dat de muziek die we maken mensen mag raken en wie weet wel dichter bij God mag brengen.

Of je nu komt luisteren naar onze optredens of overweegt om lid te worden, wees welkom om samen met ons de grootheid van God te vieren door middel van de prachtige taal van muziek.

Geschiedenis

Jirre Stoutjesdijk is van januari 2018 tot oktober 2021 onze dirigent geweest. Hierin wass hij onze derde dirigent. Het koor is in 2004 door Remco Hakkert opgericht. In 2011 is toen vervolgens het stokje overgenomen door Marcel van der Poel. Mei 2017 hebben wij dus ons 12,5 jarig bestaan gevierd met een groot jubileumconcert en ook een weekendje weg naar Parijs met het hele koor.

Logo.png